دمنوش آلوئه ورا ( آلوورا )
آلوئه ورا گیاهی علفی و چندساله با برگهای ضخیم، گوشتی و دراز است. حاشیه برگهای آن کمی پیچ و خمدار است.
حدود ۹۶ درصد از وزن این گیاه از آب تشکیلشده است و مابقى شامل چربیهای ضرورى آمینواسیدها، ویتامینها، املاح، آنزیم وگلیکوپروتئین است.
طبق مستنداتی که توسط دانشگاه فلوریدا منتشرشده است منشأ این گیاه مناطق آفریقایی است که به این مناطق زنبق بیابانی یا صحرایی هم میگویند.
این گیاه در ایران باستان هم به نام صبر زرد یا شاخ بزی یا گیاه هزار درمان شناخته میشود.
افراد بومی این گیاه را روی قبرها میکارند و درواقع نشانهای از محل خاکسپاری کسی است که فوتشده است. احتمالاً انتخاب نام صبر برای این گیاه به معنی ایجاد آرامش و صبر برای بازماندگان است.
در مـازنـدران بـه گیاه صبر انجیر بغدادى و در گویش اصفهانى به آن چدروا میگویند. از دیگر اسامی صبر زرد میتوان به صباده، صبره، آلوئه، آلوئس و ازوا از اشاره کرد.
آلوئه ورا گیاهی است که برای رشد کردن به آب بسیار کمی نیاز دارد. این گیاه در خاکهای شور و ساحلی بهآسانی رشد میکند و نسبت به آفات و بیماریها مقاوم خوبی دارد.
آلوئه ورا به اشکال مختلف در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی دارویی در دنیا تولید و عرضه میشود.
آلوئه ورا جزء محبوبترین داروهای گیاهی محسوب میشود و هزاران سال است که بشر از خواص دارویی آن بهرهمندمی شود. اما موارد مصرف این گیاه بیشتر برای موضوعات زیبایی و سلامتی پوست و مو است. این گیاه معجزههای درمانی زیادی دارد بهطوریکه به آن لقب گیاه هزار درمان دادهاند.
آلوئهورا به علت داشتن پلیفنول، خاصیت آنتیاکسیدانی بالایی دارد و موجب جلوگیری از رشد باکتریها در بدن میشود.
خواص دمنوش آلوئه ورا:
استفاده از آلوئهورا برای دمنوش لاغری
یکی از مهمترین خواص گیاه آلوئه ورا تأثیر آن در کاهش وزن است. آلوئه ورا با تحریک متابولیسم باعث میشود بدن کالری بیشتری بسوزاند. انرژی لازم برای این کار از چربی و کربوهیدرات موجود در بدن تأمین میشود.
با توجه به تأمین ویتامینها و اسیدهای آمینه ضروری توسط گیاه آلوئه ورا و همینطور به دلیل خواص معجزهگر و هزار درمان این گیاه افسانهای میتوان این گیاه را بدون نگرانی بابت عوارض جانبی آن برای کاهش وزن استفاده کرد.
دمنوش آلوئهورا برای کاهش قند خون
دمنوش آلوئهورا قند و چربی خون را کاهش میدهد و به همین دلیل در صورت مصرف بهاندازه برای افراد دیابتی مفید است.
دمنوش آلوئهورا برای افزایش نشاط و انرژی
آلوئه ورا با بهبود گردش خون و اکسیژنرسانی بهتر به سلولها، باعث ایجاد شادابی و برطرف شدن خستگیها شده، سطح انرژی را بالا میبرد و حس خوبی را در فرد به وجود میآورد..
دمنوش آلوئهورا برای مو
آلوئهورا سرعت جریان گردش خون را افزایش میدهد بنابراین پاپیلای پوستی فعالشده و سبب افزایش تغذیه فولیکولهای مو میشود . با استفاده مداوم از آلوئه ورا بهمرورزمان کمپشتی موی سر از بین میرود.
دمنوش آلوئهورا برای پوست
آلوئه ورا با آبرسانی به پوست باعث بهبود آفتابسوختگی در تابستان میشود. در فصل زمستان نیز با افزودن رطوبت به پوست، از خشکی پوست جلوگیری میکند. همچنین باعث بهبود جراحات ناشی از سوختگی میشود. استفاده از این گیاه سبب سرعت در بهبودی زخمها ، جلوگیری از عفونت و همینطور جلوگیری از بهجا ماندن آثار زخم و گوشتهای اضافی میشود. برای استفاده از این گیاه جهت بهبود زخمها باید برگ آن را از وسط برش دهید و ژل بیرنگی که از آن خارج میشود را بر روی زخمها و بریدگیها و سوختگیهای سطحی بمالید.
دمنوش آلوئهورا برای دهان و دندان
اخیراً مشخصشده است که آلوئهورا برای جلوگیری از پوسیدگی دندان بسیار مفید است.
همچنین این دمنوش با جلوگیری از تجمع جرمها در دهان، مانع بروز عفونت در لثهها میشود.
دمنوش آلوئهورا برای از بین بردن تیرگی چشم
جالینوس معتقد است به دلیل اینکه آلوئه ورا خون را از ناحیه سر بهطرف پا هدایت میکند از سکته مغزی جلوگیری میکند و تیرگی چشم را کاهش میدهد..
با قرار دادن تیبگ سرد شده آلوئه ورا پس از مصرف دمنوش آن زیر چشم، میتوان سیاهی زیر چشم را بهمرور از بین برد.
بهترین زمان مصرف دمنوش
شبها قبل از خواب بهعنوان ملین و در طول روز برای کاهش وزن مصرف شود.
عوارض مصرف دمنوش آلوورا
باوجود خواص بسیار آلوئه ورا و با آنکه تاکنون هیچ عوارضی از مصرف آن گزارش نشده است اما در موارد زیر باید در مصرف آن احتیاط کرد.
- بارداری و شیردهی: پزشکان مصرف خوراکی گیاه آلوئه ورا در طول دوران بارداری و شیردهی را برای خانمها منع میکنند.
- دیابت: درصورتیکه مبتلا به بیماری دیابت هستید، پیش از مصرف این گیاه، قند خون خود را حتماً کنترل کنید زیرا ممکن است با مصرف آن دچار افت قند خون شوید.
- حساسیت پوستی: بروز حساسیت پوستی به دنبال استفاده طولانیمدت خوراکی و استعمال خارجی گزارششده است.
- آسیب به بافت عصبی روده :استفاده بلندمدت از این گیاه باعث کاهش پپتید وازواکتیو رودهای و هورمون سوماتواستاتین میشود که میتواند به بافت عصبی روده آسیب بزند.
چقدر این مطلب مفید بود ؟
کم <> زیاد
میانگین رتبه 3.2 / 5. تعداد امتیازات 47